اصطلاحات هک و امنیت
در این پست قصد داریم شما را با اصطلاحات رایج و مهم هک، امنیت و تست نفوذ آشنا کنیم.
هکر کیست؟ هک به روشی هوشمندانه برای حل مشکلی ویژه گفته میشود، و هکر به کسی گفته
میشود که از این روشهای هوشمندانه استفاده میکند. ولی متاسفانه امروزه
هکر به معنای شخصی است که به منظور اخاذی و یا خرابکاری در سیستمها و
سایتها شروع به خراب کاری میکند.
کرکر کیست؟یک هکر میتواند یک شخص مفید و کارامد باشد، ولی یک کرکر یک شخص کاملا مضر
است. کرکرها به سرور بانکها نفوذ میکنند و آنها را متوقف میکنند،
سایتهای مهم را با روشهایی پیچیده از کار میاندازند و یا حتی پسورد
کاربران را به سرقت میبرند و در بازار سیاه میفروشند.
واکر به چه کسی گفته میشود؟واکر به نفوذگر کلاه سیاهی گفته میشود که به منظور سرقت اطلاعات وارد
سیستمهای دیگر میشود. مثلا یک واکر بر اساس سفارشی که میگیرد وارد
سامانه ثبت احوال شده و اطلاعات محل سکونت یک شخص را در اختیار خلاف کاران
میگذارد.
پریکر کیست؟ در دهههای پیش پریکرها بیشترین جولان میدادند. پریکرها به شبکههای
تلفن نفوذ میکنند و مکالمهها را استراق میکنند. این پریکرها ممکن است
پروژههایی را برای سازمانهای مخفی و خلافکار اجرا کنند، بنابراین پریکر
بودن یک جرم است و پریکرها در تمام نظامهای حقوقی جهان محاکمه و مجازات
میشوند.
البته برخی از پریکرها نیز تنها برای خود کار میکنند و از دانش خود برای تماس مجانی استفاده میکنند.
مهندسی اجتماعی :خیلی از افراد فکر میکنند عملیات هک تنها با دانش فنی و تخصص انجام میپذیرد در صورتی که اصلا اینگونه نیست. بسیاری از پروژههای هک بزرگ با کمک مهندسی اجتماعی که کمک گرفتن از قربانی است انجام میپذیرد. سناریو زیر را با دقت بخوانید: یک هکر میخواهد وارد یک شبکه کامپیوتری شود ولی نمیتواند ضعفی در ورود به شبکه پیدا کند. یک خانم را مامور میکند با یکی از کارمندان آن شبکه دوست شود و به او یک فلش با آهنگهای مورد علاقه بدهد. در ساعت کاری این خانم با کارمند شبکه تماس میگیرد و میگوید یکی از کلیپهای موجود در فلش با نامی معین را اجرا کند چون یک آهنگ نیست بلکه یک پیغام صوتی عاشقانه است. کارمند شبکه با ذوق و شوق آن فلش را برای شنیدن آن فایل صوتی به کامپیوتر خود میزند و یک ویروس مخرب را ناخواسته وارد آن شبکه میکند و برای نفوذگر امکان نفوذی بی درد سر را محیا میکند. به سناریو بالا مهندسی اجتماعی میگویند.
فیشینگ چیست؟ حملات فیشینگ را میتوان از حملات مرتبط با حوزه مهندسی اجتماعی دانست. شخص نفوذگر با استفاده از فیشینگ شروع به سرقت اطلاعات از حجم عظیمی از کاربران میکند. یکی از حملات معروف فیشینگ ارسال ایمیلهای جعلی از سمت بانک است. بدین نحو که یک نفوذگر ایمیل جعلی از سمت یک بانک را برای تعداد زیادی کاربر ایمیل میکند و در آن یک لینک قرار میدهد که به جای هدایت به صفحه اصلی بانک کاربر را به صفحهای مشابه صفحه بانک هدایت میکند. کاربر پس از دیدن صفحهای مشابه صفحه بانک و وارد کردن یوزرنیم و پسورد خود در دام هکر میافتد. در برخی حملات فیشینگ نام کاربری و رمز عبور هزاران کاربر بانک به سرقت میروند. البته فیشینگ به سرقت اطلاعات از طریق مکالمات تلفنی یا پیام کوتاه نیز اطلاق میشود. به این معنا که گاهی نفوذگران با تماس تلفنی سعی در تخلیه اطلاعاتی کاربران دارند.
اصطلاحات عمومی هک و امنیت:
تارگت: به هدف در تست نفوذ سایت، سرور و یا هر سیستمی تارگت میشود. مثلا اگر قصد نفوذ به سایت abc.com را داشته باشید این سایت تارگت شما خواهد بود. پینگ: Ping دستوری است که با آن میخواهیم ببینیم آی پیای که داریم در سرور فعال است یا خیر؟ در ضمن با دستور Ping میتوانیم زمان رسیدن بستهها را نیز بدست بیاوریم.
پورت: پورت در شبکه و اینترنت به معنی درگاههای ارتباطی با دنیای بیرون هستند. با استفاده از پورتها میتوان بین یک سیستم و دنیای بیرون آن ارتباط برقرار کرد. در تستهای نفوذ شخص نفوذگر سعی میکند روی سیستم تارگت پورتهایی را بیابد که امکان نفوذ به آنها وجود دارد.
تلنت: Telnet یک پروتکل تحت شبکه برای سرویس گرفتن و سرویس دادن است. نفوذگران از تلنت برای بررسی باز بودن پورتهای حیاتی استفاده میکنند. باگ:امروزه باگ به اشکالات نرم افزاری گفته میشود که در تمام نرم افزارها وجود دارد. در دنیای کامپیوتر و شبکه نمیتوان نرم افزار یا سیستم عاملی را بی عیب و نقص و یا به اصطلاح بدون باگ یافت، مزیت سیستم عامل قدرتمندی مانند لینوکس این است که باگ هایش به سرعت کشف و بر طرف میشوند. ولی یافتن باگ در سیستم عاملها و نرم افزارهای معروف و حرفهای کاری بسیار پیچیده، زمان بر و برای اکثر متخصصین نا ممکن است. دیباگ: به عمل رفع عیب باگها دیباگ کردن میگویند. عمل دیباگ کردن برخی از اوقات عملی سخت و برخی از اوقات شاید حتی ناممکن باشد. پچ: وصلههای نرم افزاری هستند که برای بهبود عملکرد سیستم به سیستم اضافه میشوند.
دیفیس:در واقع دیفیس کردن به عملی گفته میشود که شخص نفوذگر با آن عمل ظاهر سایت را به چیز دیگری تغییر میدهد و به این روش اثبات میکند که توانسته است به آن سیستم نفوذ کند.
مس دیفیس: به عملکردی گفته میشود که طی آن کل صفحات سایتهای یک سرور تغییر پیدا میکنند.
اکسپلویت ها: در اکثر موارد برای نفوذ به یک سیستم نیاز است که یک سری اعمال به صورت مشخص تکرار شوند که این اعمال مشخص و تکراری اکسپلویت نامیده میشوند. اکسپلویتها در واقع کدهایی هستند که نفوذگران از آنها برای انجام عملیات نفوذ استفاده میکنند.
بایپس: طبیعتا راهکارهای نرم افزاری و سخت افزاری بسیاری برای جلوگیری از هک شدن توسط مسیولین سرورها و نرم افزارها اتخاذ میشود. تروجان:ارسال فایلی مخرب به درون سیستم در قالبی آرام و بی آزار، ولی همین فایل بی آزاد موجب نابودی سیستم خواهد شد.
رات: راتها از کیلاگرها وسیع تر هستند و حتی امکان ارسال تصویر از مانیتور و یا حتی وصل کردن مهاجم به کامپیوتر قربانی را بر عهده دارند. کرک: عملیات شکستن سدهای امنیتی و انجام عملیات نفوذ را کرک کردن میگویند.
گردآوری و انتشار : آنتی ویروس دکتر وب |
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .